Tinklainės lazerio koaguliacija ir operacijos veiksmingumas

Šiandien tinklainės lazerio koaguliacija laikoma efektyviausia intervencija, kuri naudojama degeneracinės-distrofinės tinklainės ligų gydymui.

Šis metodas taip pat rodo gerus tinklainės membranos kraujagyslių ligų kompleksinės terapijos rezultatus (arterinės hipertenzijos ir cukrinio diabeto atveju).

Indikacijos ir kontraindikacijos operacijai

  • Tinklainės indų distrofinis pažeidimas;
  • Diabetinė ir hipertenzinė angiopatija;
  • Tinklainės venų trombozė (blokada);
  • Sunki trumparegystė, kurioje deformuojamas akies obuolys ir atsiranda tinklainės pernelyg didelis sutrikimas;
  • Tinklainės atsiskyrimas;
  • Angiomatozė (tinklainės kraujagyslių patologinis paplitimas);
  • Su amžiumi susijusi progresuojanti ginekologinė distrofija;
  • Didelė tinklainės atsiskyrimo rizika moterims nėštumo metu;
  • Kai kurie auglio augimo tipai;
  • Tinklainės plyšimas.

Lazdų tinklainės krešėjimas yra draudžiamas tokiose situacijose:

  • Sunki gliozė (būklė, kurią lydi stipraus stiklakūnio kūno patinimas);
  • Regėjimo aštrumas mažesnis kaip 0,1 dioptrijos;
  • Ragenos neskaidrumas;
  • Didelė kraujavimas į dugną.

Privalumai ir trūkumai lazerio trukdžių

  • Greitis (vidutiniškai lazerio koaguliacija atliekama per 20 minučių);
  • Operacija atliekama ambulatoriškai, todėl nereikia hospitalizuoti ligoninėje;
  • Metodo kraujas ir neskausmingumas;
  • Intervencija vykdoma pagal vietinę anesteziją;
  • Lazerio krešėjimo galimybė nėščioms moterims. Tai yra labai svarbus privalumas, nes nėščioms moterims dažnai reikia profilaktiškai stiprinti tinklainės indus.
  • Pasiektas rezultatas nėra stabilus ir nuolat mažėja;
  • Galbūt staigus akispūdžio padidėjimas iš karto po procedūros ar po operacijos su uždegimine edema ant tinklainės;
  • Lazeris gali sugadinti rainelės, epitelio ląstelių ar bazinės membranos kapiliarus;
  • Lazerio smūgio vietoje gali susidaryti sukibimas:
  • Turi amžiaus ribą;
  • Netinkamas amžiaus suvokimas.

Tinklainės lazerio koaguliacija padeda pasiekti tokį efektą:

  • Apsaugo tinklainę nuo žalos;
  • Pagerina kraujo apytaką ir, atitinkamai, tinklainės mitybą;
  • Pagerina krūtinės lieknėjimą;
  • Padeda pašalinti naviko navikus;
  • Pašalina akies obuolio deformaciją.

Tinklainės plyšimas ir atsiskyrimas reikalauja skubios chirurgo įsikišimo. Tačiau operacijos laikas priklauso nuo tinklainės žalos laipsnio ir tipo:

  • Jei vietinė pertrauka be atsilikimo, lazerinė koaguliacija turėtų būti atliekama ne vėliau kaip po savaitės. Kuo greičiau operacija bus baigta, tuo mažiau atsiras komplikacijų.
  • Jei tarpą lydės net mažas atsiskyrimas, lazerinė koaguliacija turi būti atliekama skubiai (avarine tvarka).
  • Jei nėra tinklainės plyšimo, bet yra jo trauka (įtampa), tada operacija atliekama suplanuotu būdu.

Kaip veikia operacija?

Iš pradžių pacientui suteikiama cikloflepsija - mokinio išsiplėtimas, įkvėpus specialius lašus į akis. Tai yra svarbi sąlyga, dėl kurios operacija yra patogesnė. Po to vartojimas pasidaro anestezijos.

Lazerio principas

Lazerio koaguliacija, kurios savybė gali žymiai padidinti temperatūrą poveikio vietoje. Kai tai atsitinka, atsiranda baltymų denatūracija, o audinys yra sulankstytas (koaguliuota). Dėl šio poveikio pasiekiamas tankus choroido ir tinklainės litavimas.

Sistemą sudaro du lazeriai. Vienas (raudonas) yra mažos galios ir yra sukurtas tiksliam tikslui. Antrasis lazeris yra daug galingesnis ir yra skirtas tiesiogiai krešėti.

Lazerinė tinklainės koaguliacija nėštumo metu

Nėščiam pacientui retinant ar rizikuojant susidaryti tinklainės plyšimą, gydytojas nurodo profilaktinę periferinę lazerinę krešėjimą. Tinklainė yra lazeris, sulydytas į rageną galimų plyšimų vietose.

Lazerio paveiktų audinių audiniai yra randai, o tinklainė yra saugiai pritvirtinta prie ragenos. Procedūra nesukelia skausmo, o po kelių minučių pacientas gali grįžti namo.

Lazerinė chirurgija atliekama per pirmuosius du trimestrus, ji draudžiama per paskutinį trimestrą. Po procedūros atkūrimas po 60-120 minučių.

Jei tinklainėje nėra pakartotinių distrofinių pokyčių, gydytojas leidžia pacientui gimdyti natūraliai.

Ši operacija leidžia sustiprinti tinklainės ryšį su ragenos vėžiu, bet nepadeda susidoroti su pernelyg ištemptu dugnu ar padidėjusiu akies obuoliu. Sprendimą dėl nepriklausomo gimdymo priima gydytojas, tačiau jis atsižvelgia į tinklainės ir jo receptorių dalių būklę.

Daugelis moterų nežino, kaip tinkamai stumti, todėl tinklainės atsiskyrimo rizika didėja. Moteris turėtų išmokti stumti ne "į akis ar veidą", o "į tarpuką", todėl jums reikia įtempti pilvo raumenis, o ne akis. Priešingu atveju moterys gali pažeisti akių indus.

Ar galiu vėl paleisti?

Po lazerio tinklainės stiprinimo gali išsivystyti naujos distrofijos ir tinklainės išsiskyrimo kampeliai. Norint išvengti vizualinių pavojų, pacientas turi griežtai laikytis gydytojo rekomendacijų.

Po operacijos griežtai draudžiamos per didelės fizinės ir regos apkrovos, dėl kurių akių membranos gali plyšti ar atsitraukti. Tokiais atvejais reikės re-lazerio krešėjimo.

Kartotinė procedūra reikalinga, jei dėl pirmosios operacijos nepasiekiamas norimas rezultatas dėl ligos plitimo ir sunkumo. Jei atsiranda recidyvo pavojus, gydytojas skiria antrą lazerio krešėjimą.

Bet kokiu atveju, po pirmosios operacijos, būtina periodiškai pažvelgti į oftalmologą ir griežtai laikytis jo rekomendacijų.

Pooperacinio laikotarpio požymiai

Pacientas gali grįžti namo jau po kelių valandų po operacijos. Iš pradžių regėjimo aštrumas gali būti labai mažas, todėl jam atrodys, kad jis žiūri per storą rūko. Tačiau laikui bėgant šis reiškinys išnyksta ir vizija atstatoma.

Apribojimai po tinklainės lazerio koaguliacijos, gydytojo rekomendacijos:

  • Keliaudami lauke dėvėkite saulės akinius.
  • Palaikykite optimalų kraujo spaudimą ir gliukozės kiekį kraujyje.
  • Venkite staigių kūno padėties pokyčių ir greitų judesių.
  • Per mėnesį išvengti pernelyg didelės įtampos.
  • Negalima patrinti akių rankomis.
  • Po lazerio tinklainės krešėjimo negalima pakelti nieko sunkiau nei 2 kilogramai.
  • Per pirmuosius šešis mėnesius po operacijos būtina aplankyti oftalmologą bent kartą per mėnesį.

Galimos pasekmės ir komplikacijos po lazerio tinklainės krešėjimo

Nepaisant aukštos kokybės įrangos ir aukšto lygio chirurgo įgūdžių, pacientas nėra imunitetas nuo komplikacijų, kurios gali atsirasti po lazerio krešėjimo:

  • Katarakta Gali atsirasti dėl objektyvo žalos lazerio spinduliu.
  • Ragenos patinimas. Tai praeinanti reakcija, kurios metu pastebimas tam tikras regėjimo aštrumo sumažėjimas.
  • Glaukomos atsiradimas. Kartais dėl audinių edemos priekinės akies kameros atidarymas gali persidengti, per kurią akispūdis skverbiasi į sisteminę cirkuliaciją. Dėl to padidėja akispūdis ir gali atsirasti ūmus glaukomos ataka.
  • Sumažėjęs regėjimo aštrumas per dvidešimt dienų.
  • Mokinio kontūrų kreivumas.
  • Žvalgos nervo pažeidimas.
  • Stiklo dangalas.
  • Tinklainės kraujavimas.

Pacientų, kuriems atliekama chirurgija, apžvalgos

Pasak daugumos pacientų, lazerio koaguliacija yra veiksminga ir saugi procedūra, kuri padeda išlaikyti regėjimą. Svarbiausia rasti gerą specialistą, turinčią aukštą kvalifikacijos lygį.

Procedūra lengvai toleruojama, trunka apie 30 minučių. Skirtingai nuo tradicinės operacijos, po lazerio koaguliacijos regėjimas atkuriamas po 1-2 valandų.

Nedidelis akių paraudimas ir sudirginimas yra normalus reiškinys, kuris praeina kelias valandas savaime. Recidyvai pasireiškė tik tuo atveju, jei pacientas nesilaikė gydytojo rekomendacijų.

Pasak nėščių pacientų, lazerinė koaguliacija yra neskausmingas ir greitas būdas sustiprinti tinklainę ir atkurti normalų regėjimą.

Daugelis būsimų motinų paprastai praeina operaciją ir greitai atsigauna. Be to, dauguma jų gimė patys po specialiųjų kursų lankymo. Vizijos problemos po gimimo nebuvo pastebėtos. Tačiau, norint išvengti atkryčių ir komplikacijų, jaunos motinos rekomenduoja sistemingai lankytis oftalmologe.

Pacientai, sergantiems diabetu, taip pat patenkinti lazerio chirurgijos rezultatais. Reguliarūs egzaminai leidžia greitai nustatyti naujas tinklainės degeneracijos sritis ir atlikti prevencinę lazerio koaguliaciją.

Taigi, labiausiai apžvalgos lazerio tinklainės krešėjimo yra teigiamas. Neigiamos recenzijos greičiausiai siejamos su paprastų rekomendacijų nesilaikymu po operacijos, nors gydytojo kvalifikacija taip pat yra svarbus dalykas, į kurį reikia atsižvelgti.

Jei pastebėjote lazerio krešėjimą, komentaruose palikite atsiliepimus, jūsų nuomonė yra svarbi mums.

Tinklainės lazerio koaguliacija

Tinklainės lūžio tinklainės kraujo krešėjimas - tinklainės nervinė chirurgija, kuri yra sukibimas tarp tinklainės ir jo apačios. Atsižvelgiant į mažą traumą, intervencija vyksta ambulatoriškai bet kurio amžiaus pacientams, įskaitant pacientus, sergančius širdies ir kraujagyslių ligomis.

Procedūra

Intervencijos esmė yra "suvirinti" tinklainę į pagrindinius audinius, sukuriant tvirtą adheziją. Tinklainė "suvirinama" su specialiais koaguliantais lazeriais, sukeliančiais vietinius mikrogranulius.

Operacija atliekama sėdimoje padėtyje. Intervencijos trukmė yra 15-20 minučių. Žingsnis po žingsnio procedūra atrodo taip.

  1. Mokinio dilimo tirpalo ir anestetikų lašelių įkvėpimas.
  2. Trijų veidrodinių "Goldman" objektyvų montavimas. Tai leidžia jums sutelkti lazerį į norimą akių sritį.
  3. Tinklinės poveikis su dviem lazeriais: mažo galingumo, naudojamas tikslams ir didelio galingumo, sukūrimas litavimo. Pakanka 3-5 eilučių lazerio sukibimo, kad sudarytų chorioretinal sintezę, kuri apsaugo tinklainės atskyrimą. Fusion susidaro per 10-14 dienų.

Kalbant apie skausmą, jie yra minimalūs. Gydytojai įspėja, kad kai lazeris nukenčia tam tikrą akies dalį, gali atsirasti skausmas, tačiau jie labiau panašūs į dilgčiojimą. Tai patvirtina pacientų atsiliepimai apie diskomfortą, bet ne apie skausmą. Diskomfortą sukelia ryškus plyšio žibinto šviesos žiburys, reikia nustatyti žvilgsnį viename taške ir nereikalauti papildomų gestų.

Jei nurodoma didelė tinklainės dalies koaguliacija, procedūra atliekama keliais etapais.

Reabilitacija

Siekiant išvengti pooperacinių komplikacijų, būtina laikytis medicinos rekomendacijų.

Pirmąją dieną po koaguliacijos, nenusileisk akis, nenaudokite kontaktinių lęšių, akinių.

Dvi savaites:

  • pašalinti druską iš dietos;
  • nustoti gerti;
  • sumažinti skysčių kiekį, kurį geriate;
  • dėvėti akinius nuo saulės;
  • palaidoti akis, kuriuos nustato gydytojas, lašai.

Per mėnesį neįtraukiamos visos fizinės veiklos rūšys, sportas, susijęs su staigiais judesiais, posūkiais. Taip pat per šį laikotarpį turėtumėte atsisakyti apsilankyti saunose ir voniose, paplūdimyje.

Po koaguliacijos būtina patikrinti oftalmologas, pirmą kartą kiekvieną mėnesį, tada kartą per tris mėnesius, po to kas šešis mėnesius.

Indikacijos ir kontraindikacijos

  • tinklainės distrofija (įskaitant amžių);
  • venų kraujagyslių patologija;
  • tinklainės atsiskyrimas;
  • centrinės venos arba tinklainės šakų trombozė;
  • angiomatozė (per didelis kraujagyslių proliferacija);
  • tinklainės plyšimas;
  • didelis trumparegystė;
  • diabetinė retinopatija ir patologija, kurią sukelia hipertenzija;
  • tinklainės navikai (piktybiniai ir gerybiniai).

Daugeliui oftalmologų prieš lazerio korekciją pacientai, kuriems yra trumparegystė, nurodo lazerinę koaguliaciją. Be to, nėščioms moterims atliekama procedūra, skirta išvengti komplikacijų gimdymo metu. Faktas yra tai, kad dėl tinklainės plyšimo pavojaus padidėja. Jei yra tokia galimybė, oftalmologas gali skirti nėščios moters tinklainės krešėjimą iki 35-36 savaičių. Operacijai reikia ne tik oftalmologo, bet ir ginekologo leidimo.

Jei akių terpė neskausminga, 3 ir 4 laipsnių gliozė, kraujavimas į dugnį, naujų kraujagyslių atsiradimas ant rainelės, regos aštrumas mažesnis kaip 0,1, lazerinė koaguliacija yra kontraindikuojama. Tiesa, šios kontraindikacijos nėra absoliučios. Po tinkamo gydymo, galima krešėjimo procedūra.

Privalumai ir trūkumai

Rizikos / veiksmingumo rodiklis yra svarbiausias, kai sprendžiama dėl tinklainės lazerio krešėjimo galimybės.

70% atvejų, po lazerio "tinklainės" uždegimo, regėjimas gerėja ir sumažėja tinklainės atsiskyrimo pavojus. Kitą dieną galite pradėti atlikti darbo pareigas. Tačiau būtina stebėti kraujo spaudimą ir pašalinti fizinį aktyvumą per visą naujų audinių ir indų augimą. Tik gydytojas gali spręsti intervencijos sėkmę, kuri, peržiūrint danties periferiją (kas 6 mėnesius), seka naujų tinklainės degeneracijos sričių atsiradimą.

Privalumai

Lazerio koaguliacija turi keletą privalumų, įskaitant:

  1. nekontaktinis poveikio būdas, kai infekcinių ir kitų komplikacijų rizika yra sumažinta iki nulio;
  2. nereikia specialaus mokymo ir ilgos ligoninės buvimo;
  3. vartoti vietinės anestezijos krešėjimo metu, išvengiant daugelio komplikacijų, kurios gali atsirasti atliekant bendrą anesteziją;
  4. galimybė atlikti procedūrą bet kokios amžiaus grupės žmonėms, nėščioms moterims (iki 35 savaičių);
  5. reabilitacijos laikotarpio paprastumas;
  6. neskausmingumas
  • pagerinti tinklainės kraujo tiekimą ir mitybą;
  • apsaugoti nuo žalos;
  • pagerinti dugno apatinę dalį;
  • pašalinti naviko formacijas;
  • pašalinti akies obuolio deformaciją.

Komplikacijos

Ar lazerio koaguliacija ir jos komplikacijos. Dažniausiai jie yra nedideli, yra susiję su lazeriu, yra laikini. Pavyzdžiui, ragenos paraudimas ir patinimas, kartu su regėjimo pablogėjimu, praeina praėjus kelioms dienoms po procedūros, o regėjimas atstatomas.

Jei atsiranda pooperacinis uždegiminis procesas, specialistas skiria tinkamus akių lašus (Tobrex ir kt.). Kai kuriems pacientams po koaguliacijos stebimas sausų akių sindromo reiškinys. Nepakankamas ašaros skystis sukelia pojūčius, sausumą, degimą ir diskomfortą. Nepatogus simptomus galima pašalinti drėkinančiais akių lašais. Ateityje, kai akių struktūros funkcijos bus visiškai atkurtos, šių įrankių naudojimas nebus būtinas.

Atskirais atvejais, kai lazeris yra nekompetentingo specialisto rankose, gali kilti rimtesnių problemų. Jei netinkamame plote užsidega taškas, atsiras regėjimo praradimas. Taip pat įmanoma:

  • konjunktyvitas;
  • padidėjęs akispūdis;
  • kataraktos raida (objektyvo debesys);
  • lęšio ir rainelės formos keitimas;
  • miglotas matinis saulėlydis;
  • mokinio kontūrų kreivumą;
  • tamsių arba ryškių dėmių atsiradimas, kiti vaizdo lauko trūkumai;
  • tinklainės kraujavimas, silpnojo regos nervo pažeidimas, stiklakūnio atsiskyrimas (atsiranda, kai procedūros metu netinkamai naudojami koagulantai);
  • negrįžtamas regėjimo praradimas.

Atsiliepimai

Atsiliepimai iš tų, kurie patyrė tinklainės koaguliacijos procedūrą, daugiausia teigiami. Ši operacija beveik nesukelia skausmo ir diskomforto, nenumatytų komplikacijų. Kai kurie pacientai skundžiasi švelniu dilgčiojimu, galvos svaigimu ar pykinimu procedūros metu, tačiau šis šalutinis poveikis yra laikinas.

Lazerio krešėjimas yra gana paprastas, veiksmingas ir mažo poveikio metodas tinklainės atsiskyrimo prevencijai. Vienintelės sėkmingos procedūros baigties sąlygos yra aukštas gydytojo profesionalumas ir reabilitacijos etape paciento rekomenduojamų rekomendacijų įgyvendinimas.

Žurnalų rubrika

Tinklainis atsiskyrimas yra rimta liga, kuri be greito gydymo gali prarasti regėjimą. Šiuo metu galima tinklainės atsiskyrimą išgydyti tik operacija. Tinklainės atskyrimo gydymui yra dviejų tipų operacijos: ekstrasklerinė operacija, kai operacija atliekama ant skleros paviršiaus, ir endovitreal, kai operacija atliekama iš akies obuolio vidinės pusės.

Chirurginis ekstrakcinis užpildymas su tinklainės atsijungimu, galimi komplikacijos po operacijos

Extrascleral užpildymo tikslas, kaip ir bet kuri kita tinklainės atsilikimo gydymo operacija, - priartinti atskirtą plotą prie epitelio.

Operacijos eiga:

  • Nustatoma tiksli vieta tinklainės atskyrimo vieta, pagaminta silikoninė danga.
  • Po konjunktyvinio pjūvio antspaudas uždedamas ant sklera, tvirtinamas siūlais.
  • Jei reikia, susikaupusio skysčio nutekėjimas.
  • Kai kuriais atvejais į akies ertmę įleidžiamos specialios išsiplėtimo dujos.
  • Operacija baigiama susiuvant išilgai konjunktyvinio pjūvio.

Regėjimo atstatymas po plombos įvedimo paprastai įvyksta per 2-3 mėnesius, vyresniems pacientams gydymas ilgiau trunka.

Po ekstrasclero užpildymo, regėjimas dažnai nėra visiškai atkurtas. Atsigavimo laipsnis priklauso nuo to, kurie departamentai dalyvauja atsiskyrimo procese ir kiek laiko prasideda tinklainės atsiskyrimas.

Komplikacijos po išorinių tinklainės restauracijų suskirstytos į dvi pagrindines grupes:

  • Ankstyvojo pooperacinio laikotarpio komplikacijos - choroido atsiskyrimas, chirurginės žaizdos infekcija, viršutinio voko praleidimas dėl raumenų pernelyg stiprumo, akių raumenų disbalansas, padidėjęs akispūdis.
  • Komplikacijos vėlyvojo pooperacinio laikotarpio metu - kataraktos formavimas, implanto ekspozicija ir galimas jo užkrėtimas, mikrocitų, membranų ir degeneracijos židinių formavimas, trumparegystės raida.

Eksploatacijos požymiai operacijos išorine balionu gydant tinklainės atsiskyrimą

Extrascleral balooning atliekamas su nesudėtingu tinklainės atskyrimu. Operacija nėra atliekama su dideliu plyšimu, jei tinklainės atskyrimas yra sudėtingas dėl stiklakūnio kraujosruvos.

Operacijos eiga: už akies įterpiamas specialus balionas su kateteriu, kai skystis yra injekuojamas, padidėja ir sukuriamas slėgis sklerai.

Be to, korpusas yra sustiprintas naudojant lazerio spinduliuotę - lazerio koaguliaciją. Balionas pašalinamas po 5-7 dienų.

Šio tinklainės atsiskyrimo gydymo metodo sėkmė yra apie 98%. Tačiau po operacijos gali išsivystyti tokios komplikacijos: padidėjęs akispūdis, vystosi katarakta, kraujosruvos.

Endovitrealinė chirurgija - vitrectomy - tinklainės atsiskyrimo gydymui

Vitrectomy - dalinis arba visiškas stiklakūnio kūno pašalinimas. Pašalintą stiklakūnį pakeičia dirbtiniai polimerai, burbuliukai su dujomis arba aliejumi, subalansuoti druskos tirpalai.

Operacija yra kontraindikuojama sunkiomis ragenos nelygums, taip pat pagrindiniais regos nervo ir tinklainės pokyčiais.

Operacijos eigą: per plonesnius punkcijas stiklo kūno audiniai išbraukiami iš orbitos, tada tinklainės sekcijos užtepama lazerio spinduliu, atliekama suspaudimo suspaudimas, tinklainės vientisumo atkūrimas. Operacija paprastai trunka 2-3 valandas.

Endovitrealinė operacija tinklainės atsiskyrimo gydymo srityje pasirodė esanti veiksminga priemonė atkurti ar pagerinti regėjimą.

Galimi pooperaciniai komplikacijos: endofalmitas - akies obuolių vidinių membranų uždegimas, padidėjęs akispūdis, ragenos edema - skysčio kaupimasis per skaidraus akies membraną, naujų kraujagyslių atsiradimas ant rainelės paviršiaus ir neovaskulinės glaukomos išsivystymas.

Išgijimas po operacijos su tinklainės atsijungimu, vizijos prognozė ir paciento taisyklės

Pooperacinio atstatymo laikotarpis, taip pat regėjimo atstatymo laipsnis priklauso nuo operacijos tipo, tinklainės atsiskyrimo tipo, paciento amžiaus, gydymo metodo ir daugelio kitų veiksnių. Pavyzdžiui, po ekstrakcinio įdaro atsigavimo laikotarpis yra 2-6 mėnesiai.

Atskiros rekomendacijos pooperaciniam laikotarpiui kiekvienam pacientui parengia gydantis gydytojas.

Reikėtų atkreipti dėmesį į bendrąsias taisykles:

  • Reikalavimai lovų ar pusiau lovų režimui.
  • Išskyrus sunkų fizinį krūvį.
  • Ploviklio pašalinimas į akis.
  • Dezinfekavimo priemonių ir priešuždegiminių akių lašų naudojimas.
  • Reguliarūs vizitai į oftalmologą.

Po operacijos tinklainės atsiskyrimui

Prieš mėnesį buvo operacija dėl tinklainės atskyrimo. Tinklainė buvo nulupta nuo 6 iki 12, buvo 3 pertraukos. Buvo atlikta uždara subtonalinė vitrectomija, endotamponadas su lengvu silikonu, tinklainės endolaserozė. Po operacijos rekomenduojama gulėti į veidą ir vaikščioti, nukreipti žemyn. Dabar akies pakraštyje yra šiek tiek švytėti (ypač šonuose ir viršuje), šoninis regėjimo laukas šiek tiek sumažėjo. Gydytojai sako: "viskas gerai, tinklainė yra gretima". Klausimas: Ar šie simptomai yra normalūs po operacijos?

Paskelbė: Андрей Klausimas uždarytas: 11/13/2007 14:46:44

[1] Simptomai, išvardyti savaime, nenustato patologinio pooperacinio laikotarpio, nors jų reikšmė gali būti nustatyta tik patikrinus.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2007-11/13 9:58:02 PM

[2] Po 4 mėnesių po operacijos silikonas pašalinamas. Vykdant išskyros, tinklainė yra greta, nesijaučia šviesos, kaip ir anksčiau. Vizija normalizuojama. Vienas klausimas. Kai aš ant mano nugaros nieko nerimą. Kai aš perkeliu savo akis, vaikščiodamas ar pasislenkau, mažos burbulų, tamsių dėmių ir dulkių pradeda skristi ir pradėti skristi iš apačios. Kai pakeliu galva aukštyn arba meluoju ant nugaros, viskas nuramina. Viskas ištirpsta ore ir dingsta. Kas tai - silikono likučiai ar susilpnėjusi retchak reakcija silikono pašalinimui? Ar tai pavojinga?

Posted by: Andrey Posted on: 11.02.2008 12:35:01

[3] Taip, atrodo, kad tai yra keletas netikėtumų stiklakūnio ertmėje - likučių drumstumas, PFOS ir / arba silikono likučiai. Tai savaime nėra pavojinga.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2008-02-11 20:07:59

[4] Reikia pagalbos! Susidūrė nauja problema: ragenos spinduliai išnyko. Po silikono pašalinimo operacijos per savaitę, regėjimas stabilizavosi, mačiau 3-4 lenteles ant stalo. Po to akis atsirado rūko. Purvino stiklo efektas. Aš nematau vienos eilutės.

Po operacijos buvo nedidelis ragenos erozijos (beveik išgydytas). Akių slėgis 19. Ar gali būti, kad likęs silikonas patenka ant ragenos ir jį dirgina? Centre, kuriame buvo atlikta operacija, jie sako, kad silikonas yra toks mažas, kad jis negali sukelti ragenos nubrozdinimo. Jie sakė nuolat matuoti akių spaudimą. Pasakyk man, kas gali sukelti ragenos nykimą ir ar galima primygtinai reikalauti, kad chirurgai vėl pašalintų silikono likučius? Ačiū

Posted by: Andrey Posted on: 02/24/2008 11:40:11

[5] 14 mėnesius, turėjau chirurgija tinklainės atšoka į kairės akies (tsirklyazh, defliacija ir subretinalinės skysčio ir tinklainės cryopexy), tada 3 kartus darau lazerio koaguliacija. Dabar regėjimas OD: 0,05 - 3,75 cilindro 3,0 ašies 3 laipsnių. = 1.0, OS: 0.09 - 6.5 cilindras-3.0 ašis 175 laipsnių = 0.3-0.4 Klausimas: Dabar man buvo pasiūlyta pašalinti silikoną, kokia yra pakartotinio atskyrimo galimybė ir kaip sunku tai atlikti ir reabilitacija po?

Posted by: Dinara Paskelbta: 2011.01.11 16:31:17

[6] Recidyvo tikimybė negali būti įvertinta be patikrinimo. Jis svyruoja nuo 0 iki 100%. Jei siūloma pašalinti silikoną, gydytojas nemato tiesioginės grįžtamojo tinklinio išsiskyrimo grėsmės. Silicio pašalinimo operacija techniškai yra gana paprasta specialistui. Praėjus vienam mėnesiui po operacijos, normaliu pooperaciniu laikotarpiu bus galima grįžti į darbą.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2011.01.11 19:54:40

[7] Sveiki! Turėjau tinklainės atsijungimą nuo operacijos su švirkščiamu silikonu po išpylimo ir tada pakeitus objektyvą! Aš kankina silikono likučius. Ar galima naudoti ir pašalinti silikoną? Kokios pasekmės gali būti?

Paskelbė: Jean paskelbtas 2011/02/07 18:32:56

[8] Galite pabandyti. Deja, tai ne visada veikia. Galimų komplikacijų, susijusių su stiklakūnio ertmėmis, komplikacijų sąrašas yra didžiulis. Aš nemanau, kad norite tai žinoti. Laimei, komplikacijų tikimybė yra maža.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 03/07/2011 12:02:24

[9] Noriu paklausti, ar galite eiti į kiną po operacijos, tinklainės atskyrimas. Operacija buvo atlikta prieš 10 dienų.

Posted by: Алёна Paskelbta: 2011-11/19 10:06:59

[10] Galite. Tikriausiai turėjote distrofiją, o ne išsiskyrimą. Priešingu atveju jūs vis dar melu, galbūt, ne ligoninėje, bet namuose jūs tiksliai ir skundėsi dėl skausmingų ir vandeningų akių, nemanydami, kad galite eiti į filmus.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2011.11.21 22:06:27

[11] Sveiki. Vyras 16.11. kairiojo akies operacija atlikta dėl tinklainės atsiskyrimo. Aš nežinau visų duomenų. 17.11. po akimis jie sušvirkšė injekciją, po kurio akis susilpnėjo ir atsirado mėlynės, tarsi nukentėjo. Akis nebuvo visiškai atidarytas 19.11. Šiandien yra 21.11. kol vis dar buvo ligoninėje, pastebėjau, kad operuota akis buvo pjovimas, žvilgsnis atgal, o ne tiesus, kaip ir anksčiau. Gydytojas pirmiausia sakė, kad viskas gerai ir norėjo būti išgėrus, bet po to, kai vyras nurodė tokį defektą, jis atsakė, kad įdėdavo antspaudą ir paliko savo vyro ligoninėje. Ką galėjo nutikti, kad paskatintumėte šukutę? Mugla yra medicininė klaida?

Posted by: Наталия Paskelbta 2011.11.21 17:54:41

[12] Mažėjančia tikimybe: ar antspaudas trukdo, ar viena iš raumenų, perkeliančių akis, yra pažeista operacijos metu, ar sužalojimas įvyko injekcijos metu. Paprastai šie dalykai praeina su laiku. Čia netinkamas terminas "klaida", nes net patys patyrę ir atidūs gydytojai turi tokias problemas. Paskutinis dalykas, kurio reikia dabar savo šeimos gerovei, yra ieškoti kaltųjų gydytojų.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2011.11.21 10:00:38

[13] Turėjau tinklainės atskyrimo operaciją. Operacija buvo atlikta prieš 18 dienų. Galite paklausti, kada galite eiti į sauną, baseinus ir kiną. Ir kai jūs galite dėvėti sunkų.

Paskelbė Alyona Paskelbta: 2011.11.25 10:50:52

[14] Paprastai nerekomenduojama lankytis po 2-3 mėnesius po operacijos tinklainės atsiskyrimui. baseinas - mažiausiai 3 mėnesiai, kinas - 1 mėnuo. Paprastai draudžiama gabenti mažiau kaip 5 kg prekes. Rekomenduojama aptarti tokius klausimus su savo chirurgu, nes jis gali turėti nuomonę, kuri skiriasi nuo aukščiau išdėstytos nuomonės.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2011.11.25 21:14:57

[15] Mama buvo atlikta tinklainės atskyrimo chirurgija, perpumpuota silikonu. Po operacijos praėjo 12 dienų, o akys vis dar yra skausmingos ir vandeningos. Geriamieji skausmai. Ar galite man pasakyti, kaip ilgai ši sąlyga tęsis ir ar tai normalu?

Posted by: Елена Paskelbta: 2011/05/12 10:53:23

[16] Žinoma, aš negaliu sužinoti, kaip ilgai tai truks. Jūsų mamai buvo viena iš sunkiausių operacijų oftalmos chirurgijoje, taigi skausmo buvimas nėra kažkas neįprasto. Kita vertus, be patikrinimo, negaliu pasakyti, kad ji gerai.

[17] Šių metų rugpjūčio mėnesį aš atsisiųjau silikoną. Jie sakė, kad po 3 mėnesių jis bus pašalintas. Bet buvo atsinaujinimas, ir aš dirbo kelis kartus. Kai dabar pašalinsime silikoną - nežinoma. Šiuo metu "Vision" yra 10% su pataisymais. Pasakyk man, ar jis net stabilizuosis? Ir taip pat, ar visos šios intervencijos gali paveikti mano išvaizdą, tai yra, operuojamos akies tamsėjimas ir tt? Kada galiu pradėti fotografuoti? (Aš dirbu kaip modelis)

[18] Galima stabilizuoti.

Akių trūkumas (akies atidarymo laipsnis) po operacijos tinklainės išsiliejimui ilgą laiką (mėnesiais) lieka siaurus, akys patys yra raudonos. Tai visiškai natūrali situacija. Galite pradėti fotografuoti, atsižvelgdami į savo išvaizdos vertinimą - savo ar fotografą.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2011-12-21 22:07:30

[19] Aš 12.10.11, tiksliai vieną mėnesį po to, kai būrys aptikimo iki 7h 1h okulyanoy su surinkimo zonose, operacija buvo atlikta OS: Viso Galinis vitrektominis, retinotomy, tinklainės lazerio Photocoagulation, stiklakūnio ertmė terminas tamponada silikoninė alyva. Silikono pašalinimo operacija rekomenduojama praėjus 6 mėnesiams, ar tai per ilga? Ar po šios operacijos galima atkurti regėjimą? Dabar vizija yra Vis OS = 0,15 Tn.

Posted by: Yuri Posted on: 2012/01/10 16:08:50

[20] Ne per daug. Skiria gydantis gydytojas, sveria likučio, kaip jis / ji žino apie pasikartojimo atitrūkimas rizikos jūsų atveju ir komplikacijų, susijusių su ilgalaikio buvimo silikoninės alyvos į akis pavojus. Be to, per šiuos 6 mėnesius jums reikia periodiškai parodyti savo chirurgą. Galbūt pradinis sprendimas bus pakeistas vienoje ar kitoje kryptimi, priklausomai nuo situacijos raidos.

Panašiai kaip pesimistų rizika, pasakysiu, kad regėjimo atkūrimo tokiais atvejais prognozė yra labai apribota.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012/01/01 05:53:04

[21] Atlikta hirorga operacija tinklainės uždarymui silikono pagalba. Ar po operacijos man reikia akių tvarsčio.

Posted by: Оксана Paskelbta: 2012-01-14 1:07:33

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-02-25 08:08:25

[29] Prieš savaitę aš turėjau sektoriaus silikono įdėklą dešine akimi. Akis yra aiškus, nėra skausmo, oro burbulas dingo prieš tris dienas. Bet matau viršutiniame kairiajame kampe dešinės akies, nors mažesnio dydžio, kad tento permatomas užuolaidas, kad "eina", jei ten buvo aišku, raukšlėtis ir jaustis taip, tarsi ieško teisingai ir aukštyn ir šiandien vidiniame kampe dešinės akies persikėlė žemyn į nuo kontaktinių lęšių kampu akis. Ar silikono plombas gali atsilaisvinti ir "išeiti" akies kampe? Nėra jokių skausmų, tik pirmiau minėtų pojūčių, nors aš visada lašinu antibiotiką į akis, kaip nurodė gydytojas. Tolesnė inspekcija kitą antradienį. Ačiū iš anksto už jūsų atsakymą.

Paskelbė: Marina Paskelbta: 2012-02-25 03:11:50

[30] Tai mažai tikėtina, kad tai yra užpildo mišinys, galbūt gleivių rinkinys jungiančiojo siūlo vietoje arba jo sustorėjimas. Apžiūra akių gydytojo vietoje padės išspręsti jūsų skundus.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-02-25 20:28:52

[31] Mane veikė prieš 6 mėnesius, o dabar aš sutrikdyčiau mažą liuminescenciją akies pakraštyje (ypač iš šono ir iš viršaus), šoninis vaizdas lauko šiek tiek sumažėjo, apatinis ir viršutinis matymo laukas šiek tiek sumažėjo, tapo labai blogai.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-03-05 21:05:40

[34] Sveiki! Ji buvo priimta į ligoninę, diagnozavus tinklainės atsiskyrimą su daugybe plyšimų, įskaitant geltoną, plyšimą, TAC B, stiklakūnio kūno sunaikinimą, pradinę kataraktą dešinėje akies. 13.07.11 Buvo atlikta operacija: Vitrectomija, pašalinta vidinė membranos membrana, dujų tamponadas (20% С3F8), dinaminis apskritimas. 07.09.07 pakeitė objektyvą. Praėjus 11 mėnesių po operacijos, nėra aiškumo ir viskas yra kreivas. Papasakok man, ar mano vizija su laiku pagerės, ar tai bus? Ačiū iš anksto!

Posted by: Love Paskelbta 2012-05/17 14:46:12

[35] Labiausiai tikėtina, kad tokia diagnozė nebus aukšta. Jūsų skundai gali išlikti, nepaisant sėkmingo anatominio chirurginio gydymo rezultato, atsižvelgiant į struktūrinius pokyčius makulos. Reikia nuolat stebėti sveikos akies tinklainės būklę.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-05/17 21:08:19

[36] Sveiki. po akies sužalojimo, ašarojimas ir klaidos atskyrimas, jie sukūrė grandinę ir įvedė dujas, pasakykite man, kada galite nusipirkti už vairo ir sportuoti bent jau pagal savo svorį ir kaip elgtis po operacijos.

Posted by: Anton Posted on 2012.05.28 7:15:33 PM

[37] Už vairo važiuojant lygiais keliais galite tuoj pat sėdėti, ir jūs pajusite, kad turimos vaizduojamosios funkcijos yra pakankamos saugiam vairavimui.

Sporto veikla sukelia tinklainės atsiskyrimo pasikartojimą. Labiausiai tikėtina, kad jie turės būti atsisakyta 3-4 mėnesius. Apskritai tai yra klausimas gydytojui, kuris jus gydo.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-05-29 21:47:58

[38] Sveiki, prieš 6 metus po atšakos man buvo pumpuojamas silikonas, bet buvo pavojinga jį pašalinti, ir jie sakė, kad tai pavojinga, ir aš nematau nieko, tik šiek tiek šviesos nuo šios akies pradėjo šiek tiek pjauti. Aš esu jauna mergina, kuri mane labai neramu. Ar galima sugrįžti šiek tiek akimis?

Posted by: alexander Posted on: 2012-05-30 1:49:36

[39] Būtina atlikti vidinį egzaminą. Silikono alyva stiklakūnyje, kaip taisyklė, ilgainiui veda prie sudėtingos kataraktos vystymosi. pašalinimas gali šiek tiek pagerinti regėjimą. Kreipkitės į mūsų kliniką.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-05/30 10:30:53

[40] Sveiki, turėjau operaciją dėl tinklainės atsiskyrimo prieš 1 mėnesį ir prieš 20 dienų. Ar galiu skristi lėktuvais, jei taip, po kurio laiko? Arba iš karto?

Posted by: Hakim Parašytas: 2012-05-30 10:25:40

[41] Dabar skrydžiai jūsų atveju nėra priešingos. Paprastai, jei atliekant tinklainės atskyrimo operaciją, silikonas buvo įkeltas į stiklakūnio ertmę, tada į plokštumą galite skristi per 3 dienas, jei oras - per 5-6 dienas, jei dujos - per 3 savaites.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-05/30 10:30:53

[42] Sveiki, mane domina toks klausimas. Turiu tinklainės atspalvį, vulgaruose metais silikonas buvo įpumpuotas, po 6 mėnesių jis buvo emulsuotas ir dyzelinis objektyvas. keičiant objektyvą, pakeitė silikoną, nes įvyko tinklainės atsiskyrimo atkrytis. Tuo metu silikonas nukrito į fotoaparato priekinę dalį. gydytojas sako miegoti operuojamoje pusėje, bet yra skausmų. kuri pusė turėtų miegoti ir kokia yra silikono paieškos priežastis? Ačiū iš anksto už atsakymą.

Paskelbė: igor Paskelbta 2012-05-06 19:31:29

[43] Silikono aliejaus įtaka priekinės kameros ertmėje gali susilpnėti dėl akies spaudimo padidėjimo, uveito atsiradimo. ragenos distrofiniai procesai. Su tuo, kas tiksliai yra jūsų skausmo sindromas, aš nesu įsitikinęs, kaip reaguoti - reikia pasikonsultuoti su savo gydytoju.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012/05/06 23:03:32

[44] Gera diena. Gegužės 24 d. Man buvo gydoma operatyvi dešiniojo akies gydymas: dinaminis rinkimas, episkleralinis užpildymas, SRH išsiskyrimas, scleros kriopeksija. Rugpjūtį numatoma profilaktinė antrosios akies krešėjimo lazerinė terapija. Visi pooperacinio laikotarpio apribojimai yra aiškūs; svorio apribojimas, neskaityti, neveikia nuolydyje ir tt Turiu klausimą: kokie yra sekso apribojimai? Mylimas žmogus kantriai laukia.

Paskelbė: Vera Paskelbta: 2012-06-26 14:21:30

[45] Prieš profilaktinę lazerio koaguliaciją, galite išvengti fizinio krūvio.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-06-30 10:00:24

[46] Sveiki! Po išsamaus tyrimo buvo atlikta AHREST diagnozė. Manifestacijos - kelis juodus taškus, nėrinius. Žvilgsnis nepažeistas, bet reiškiniai trukdo. Ar tai amžinai? Ir ką galima padaryti?

Paskelbė: Elena Paskelbta: 2012/06/30 9:11:39

[47] Jei netyčia išsamiai neištyrus tinklainės patologijos, tuomet netrukus prisitaikysi prie stiklakūnio atsiskyrimo pasireiškimų. Nėra veiksmingo konservatyviojo stiklakūnio opalumo gydymo metodo.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-01-07 20:29:26

[48] ​​Gera diena! Kokius apribojimus ir kiek laiko reikės stebėti po lazerinės koaguliacijos? Aš pats nesiruošiu dėvėti, bet vizuali apkrova. Aš dirbu 80% laiko kompiuteryje.

Paskelbė: Vera Paskelbta: 2012-07-07 14:13:54

[49] Per 5 dienas po tinklainės lazerio koaguliacijos rekomenduojama sušvelninti 1-1,5 litro per dieną sunaudoto skysčio kiekį, atsisakyti stiprios kavos ir alkoholinių gėrimų, dėvėti kontaktinius lęšius. Per mėnesį apsistokite karšta vonia, o svorio kėlimas neįtraukiamas. Kitą dieną po operacijos galite skaityti ir dirbti kompiuteriu.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-07-06 22:30:40

[50] Sveiki. Diagnozė: OD-tinklainės išsiskyrimas išnykus, tarpinis, perforuotas traukos, 2-oji katė. gravitacija. Eksploatavimas. Skleros apskritiminės depresijos ir subretinalinio skysčio išleidimo be komplikacijų. Atleidžiant: Vis OS = 1.0 Retina nepakanka, yra tarpas, o tinklainės apačioje turėtų padidėti. Oftalmologas sakė, kad tinklainė, atrodo, jau klijuoja. Klausimai: 1. 2 mėnesius po operacijos atsiradusi vizija nepakankamai pagerėjo, ar dėl saugos diržų ir naujos akies formos? Ar galiu tikėtis geresnio žvilgsnio. 2. Ar į tokią būseną galima sėdėti prie kompiuterio? Kiek valandų per dieną ar kiek minučių galima? 3. Kai ypatingai įmanoma pakelti barą bent 50 kartų per dieną, net įkrovimas nepadeda laikyti mano jėgų kūne. Dėkojame už atsakymą iš anksto.

Posted by: Parviz Posted on: 2012-07-13 9:55:19

[51] 1. Kurgovo šlaunies įspūdis sukelia trumparegystės trumparegystę. Galbūt vizija, kai pasirinksite kontaktinį lęšį, šiek tiek pagerės, bet daug kas priklauso nuo tinklainės funkcinio pajėgumo.

2. Darbas su kompiuteriu jums nėra draudžiamas.

3. Šis klausimas yra geriau jums aptarti su savo gydytoju, ištyrus anatominę tinklainės būseną.

Paskelbė moderatorius Paskelbta 2012-07-14 11:51:45

[52] Sveiki. Tikriausiai kvailas klausimas, bet vis tiek. Buvo tinklainės atskyrimas. Ar galiu išvalyti svogūnus po operacijos?

Autorius: Daria Paskelbta: 2012-07-14 12:35:52

Paskelbė: moderatorius Paskelbta 2012-07-15 14:52:28

[54] Pasakykite man, prašau, po kurio laiko po operacijos tinklainės atsiskyrimo (įpurškiamas silikonas) galite dirbti kompiuteriu ir kiek valandų?

Paskelbė: Marina Paskelbta 2012-07-15 17:57:24

[55] Per pirmąsias 7-10 dienų po operacijos dirbkite kompiuteriu tik tada, kai tai yra būtina. Ateityje galėsite grįžti į įprastą vizualiųjų apkrovų režimą.

[56] Sveiki. Aš du kartus operavau tinklainės atsiskyrimą. 2007 m. Pirmasis iš dviejų etapų yra skleros, silikono, krešėjimo, tada silikono pašalinimas. Antrasis 2011 m. Rugsėjo mėn. Pirmasis etapas su silikonu. antrasis silikono šalinimas ir lęšio keitimas 2012 m. vasario mėn Dabar regos rūpestis kyla, tarsi silikonas nėra visiškai pašalintas. Ar jis praeis? Nesvarbu, kokie vitaminai ir maisto produktai būtų rekomenduojami profilaktikai. * Pavyzdžiui, su liuteinu? Milgamma Ar galima užsiimti stalo tenisu? Aš žaidžiu pusiau mėgėjų lygmeniu, o rimčiau? Ačiū))

[57] 1. Jūsų skundai gali būti susiję su užpakalinės kapsulės perdegimu. kuris dažnai pastebimas pakeitus objektyvą.

2. Nėra jokio esminio skirtumo vitaminų, imtis bet kokių leidžiamų Sveikatos apsaugos ministerija.

3. Galimybė sportuoti priklauso nuo anatominės tinklainės būklės ir nustatoma po visą laiką konsultuojantis su gydytoju.

Paskelbė moderatorius Paskelbta 2012-02-08 15:00:22

Posted by: марина Paskelbta: 2012-05-08 19:53:41

[59] Tikėtina, kad esamą ptozę galima ištaisyti operacija. Reikalingas vidinis egzaminas.

Paskelbiau: 2012/05/08 21:02:41

[60] Sveiki! labai domina klausimas. Liepos 4 d. Vyko operacija dėl sektoriaus atskyrimo. žvilgsnis beveik atkurtas. (buvo -5). ant antrosios akies tą patį atsiskyrimą. tik daug mažiau. Ji buvo pastebėta atlikus pirmosios akies tyrimą. toje pačioje vietoje. operacija bus rugpjūčio 17 d. t. y. Šią penktadienį.

klausimas yra tas. niekas manęs netrukdo. praėjus mėnesiui po pirmosios operacijos, dar yra laiko iki antrosios. Ar galiu eiti į grožio saloną ir dažyti blakstienas? Aš tikrai nenoriu bėganti po antros operacijos dar vieną mėnesį.

Paskelbė: voda Paskelbta 2012.08.12 10:51:50

[61] Jei nesate tikri, kad nėra galimos alerginės reakcijos į dažančią produktą, tai geriau atidėti šią kosmetikos procedūrą. Likusiame - nėra kontraindikacijų.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012.08.13 16:39:08

[62] Sveiki! Didelis trumparegystė, buvo tinklainės atskyrimas, visa tai, ką galėjo padaryti oftalmologijoje pritvirtinti tinklainę, išlaikė visus etapus ir galiausiai pumpavo silikoną 5000, po metų aš nuėmiau sudėtingą kataraktą. akis vis dar nemato jokių dygsnių, nes nugaros kapsulė nėra akivaizdžiai matoma akis, aš turiu klausimą, ar tai galima ištaisyti lazeriu, ar reikia išimti silikoną. Ačiū

Posted by: Olga Paskelbta 2012-08-14 21:08:16

[63] Reikalinga vidinė ekspertizė. Jei negalima atlikti lazerio išskaidymo, užpakalinė kapsulė yra drumstesnė. galimas chirurginis įsikišimas. Silikono alyva nėra būtina pašalinti.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-08-16 11:03:13

[64] Gera popietė! Pasakyk man. Man buvo suteikta priešpriešinė tinklainės sąlyga mano kairėje akyse ir buvo pasiūlyta vitrectomy. Aš perskaičiau, kad galimi kompozicijos komplikacijos ir rezultatas nėra garantuotas. Ką daryti, jei nesiimsiu šios operacijos, kas tai kelia grėsmę? Ačiū iš anksto!

Paskelbė: Svetlana Paskelbta: 2012-08-16 07:27:29

[65] Be operacijos, tai gali kelti grėsmę geltonosios skylės susidarymui ir ryškiam regos sumažėjimui.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta 2012.08.22 14:25:31

[68] Gera popietė! Nuo pat vaikystės aš turiu sudėtingą didelio laipsnio trumparegystę - 12-15 dioptrijų. 1987 m. Buvo keratotomija ir LKS. Tačiau. "Vision" nepagerėjo, su akiniais - 9 "OS". Aš žiūriu tik tris eilutes. OD - mažas trumparegystė. toliaregiškumas. 2012 m. Rugpjūčio mėn. Į kairę akį į rytus aptikta stiklakūnio atskyrimas. traukos sindromas. geltonosios dėmės išbrinkimas. subretinalinė fibrozė. II tipo diabeto istorija. Ar tokioje situacijoje galima nufotografuoti stiklakūnį lucentis? Po komplikacijų po jo įvedimo atsiranda tinklainės. Ar tai sąlygs akis? Ir ar reikia, kad lucentis akyje + 1.75D?

Paskelbė: Gulnara Paskelbta: 2012-03-09 17:47:52

[69] Yra pateiktas Lucentis intravitrealio vartojimo indikacijų sąrašas. kuriuose traukos sindromas su geltonosios dėmelės pertraukomis nėra įtrauktas Tikslinga kreiptis į chirurgą apie vitrectomy.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-04-09 16:27:23

[70] Sveiki, aš labai išsigandau dėl savo vizijos, todėl norėjau tavęs paklausti. Tsyrklyazh tinklainės atšoka operacija kairėje padarė 24.08.20012, po operacijos mačiau purvinas, bet geriau, dabar matau dar blogiau, atsirado akies juostelės viduryje. tarsi akyse plaukai ir drumstumas tapo labiau, 3 savaitę nuėjo, o akis ne visiškai atvėrė tik pusę šios zonos. dėl patikrinimo ir ultragarsu eiti tik spalio mėnesį. Kas paprastai atsitinka mano akiai? Labai susirūpinęs. Lyudmila 37 metų

[71] Jūsų skundai tikriausiai susiję su tam tikra stiklėjimo ertmių nevienalytiškumu. Išvardyti simptomai patys nėra patologinis pooperacinis laikotarpis, tačiau jų svarbą galima nustatyti tik nagrinėjant ir nagrinėjant.

Pasakyk man, jei prieš 2 mėnesius prieš tai atsivedėte, tada "akys" vėl pasirodė akyse, ką tai reiškia.

Posted by: Water Posted on 2012.09.12 9:18:33

[73] Tai reiškia, kad yra stiklakūnio kūno peršlapimas. Kokį poveikį šis simptomas gali turėti jūsų atveju tinklainės būsenoje, bus nustatytas vidinis egzaminas.

Posted by: moderatorius Paskelbta 2012.09.12. 5:01:40

[74] Gera popietė! Buvo atlikta operacija silikono pašalinimui po tinklainės atsiskyrimo. Įdiegtos dujos. Prieš operaciją silikono akis matė, dabar nieko nemato. Jie sako, kad po 2 savaičių jis stabilizuosis, bet per 4 dienas nieko neįvyks. Bet kas gali žinoti, prašau pasakykite man

Paskelbė: Ivanas Parašytas 2012.09.15 17:35:41

[75] Priešingai, nustatyti funkcinį operacijos rezultatas turi laukti rezorbciją pristatė į stiklakūnio ertmę dujų (10-14 dienų).

Paskelbė: 2012-07-09 12:35:47

[76] Gera diena. Aš turėjau operaciją dešinėje akyse, antspaudo atskyrimą, lazerio krešėjimą ir kažką nepamenu, po savaitės silikonas buvo pašalintas ir išpumpuotas. Operacija buvo atlikta liepos 3 d., Antrasis - liepos 10 d. Po mėnesio jie atvyko patikrinti ir pranešė gydytojui, kad patinimas nemiego, jis išrašė Retinalaminą, Dexoną ir Emoksipiną ir paprašė jam atvykti per mėnesį. Netrukus mes eisime, bet mano akis pjovimas į dešinę ir yra mažas debesis, kaip buvo, viduryje kelio (sunku pamatyti) šiek tiek didesnis tam tikros nesuprantamos linijos kaip šaukštas stiklinėje vandens pertraukose (panaši situacija) Jie man pasakė, kad melu ant mano nugaros, bet aš pasukau naktį! Ar šnipšystė bus teisinga ar reikalinga chirurgija?

Paskelbė: Artem Parašytas 2012.09.27 19:44:09

[77] Squint. tikriausiai dėl silpnos akies regėjimo. Paprastai toks šukavimas nėra pašalinamas be operacijos.

Tepimas simptomus galime kalbėti apie daugelį dalykų: apie silicio stiklakūnio, tinklainės nepilno tinka, An epiretinal membranas. apie atsiskyrimo pasikartojimą. Reikia patikrinti.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta 2012.09.29 21:44:10

[78] Sveiki. Dėkojame už jūsų pagalbą. Vakar buvo gydytojas apie protrūkius, viskas tvarkinga. Tinklainė buvo veikiama prieš 1,5 metus, visoje pooperacinio stebėjimo metu viskas yra normalu. Pasakykite stipria nosies obstrukcija (lenkta pertvara), ar tai yra pavojinga akims labai stipriai susipainioti, o aš jaučiu stiprų spaudimą akiai, nors šis pojūtis gali būti subjektyvus, bet vis tiek.

Paskelbė: igor Paskelbta 2012.09.28 12:38:24

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012.09.30 11:16:50

[80] Sveiki. Prieš du mėnesius buvo atlikta operacija, susijusi su tinklainės įklijavimu į kairę akį. Buvo beveik visiškas atsiskyrimas. Galėčiau pažvelgti į ryškią saulę ir nematė nieko. Palauk, aš mačiau beveik viską, kas ateina į žvilgsnį, bet prietaiso vaizdas atrodo laikantis vandens. Temos kraštai šiek tiek sulaužomi. Svarbiausia yra tai, kad iš veikiančios akies vaizdas keičiamas atsižvelgiant į sveiko asmens įvaizdį. Ir gana nemažai. Geras pinigų skaičiavimas. Jie tampa du kartus daugiau. Prašau pasakyti, ar objekto vaizdai bus sujungti į perspektyvą ir, jei taip, per kokį laikotarpį.

Posted by: Vladimir Posted on: 2012/06/10 11:11:31

[81] Šiuos klausimus sunku atsakyti dėl daugelio priežasčių. Pirmoji priežastis - aš nežinau, dėl to, kas dvigubai matoma. Jei tai priklauso nuo veikiančios akies padėties, galbūt galite pabandyti ją ištaisyti. Jei dvigubai matote dėl tinklainės pokyčių. Praktiškai nėra galimybių aktyviai tobulinti padėtį. Tiesą sakant, tai yra antroji priežastis.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-08-10 21:11:09

[82] Praėjus 6 mėnesiams po tinklainės operacijos, silikonas išsiurbtas, regėjimas pablogėjo ir praėjus septynioms dienoms po operacijos sumažėjo. Ar tai turėtų pagerėti?

Paskelbė: elena Paskelbta 2012.10.23 9:53:33

[83] Apskritai, jei tinklainė dar neatsitraukia, regėjimas neturėtų pablogėti. Vienas galimas paaiškinimas yra trumparegystė su silikonu akyje. Kai jis pašalinamas, trumparegystė "grįžta".

Paskelbiau: 2012.10.24 10:14:51

[84] Gera diena! Suserga toks klausimas. Šių metų birželio mėnesį mano sesuo turėjo atskyrimo operaciją ir suleista dujomis. Operacinėje juostoje tinklainė buvo greta, po 3 mėnesių atsitraukė. Buvo atlikta operacija - įpurškiamas sunkus silikonas, prašau pasakykite, ar atsitinka, kai akyje yra silikono? Yra skundų, kad yra debesų ir siaurėja regėjimo laukas

Autorius: Anastasija. Parašyta: 2012.10.24. 21:42:37

[85] Kol akyje nėra silikono, nebus pasikartojimų. Tačiau jį reikia pašalinti, nes tada akis su gretimomis tinklainės lieka aklas dėl regos nervo atrofijos.

Paskelbė moderatorius Paskelbta 2012.10.25 21:30:32

[86] Sveiki. Buvo atlikta operacija - CV + nutekėjimo subretinas. skysčiai + cryopeksija, praeina 4 mėnesiai periferinėje zonoje (tik kai prasideda tinklainės atskyrimo procesas), šiuo metu vaizdą truputis (3-4 kartus per dieną arba vakare) kartais mirksi (vienas - du). Prašau atsakyti, kad tai yra (ne Ar tai atsiskyrimo pradžia, nes visa tai prasidėjo)? Silikono laidas nėra pašalinamas. Ačiū!

Posted by: Alexander Posted on: 2012.09.11 21:39:53

[87] Be vidinio patikrinimo sunku nustatyti jūsų skundų reikšmę. Pasitarkite su savo chirurgu.

Paskelbė moderatorius Paskelbta 2012.11.30 15:44:31

[92] Papasakokite, koks yra maksimalus tinklainės atskyrimo operacijos terminas, kad nebūtų pamiršta?

Paskelbė: Nadezhda Paskelbta: 2012-03-12 14:51:16

[103] Tinklainis atsiskyrimas yra labai rimta būklė. Po atskiedimo tinklainė gali išlaikyti savo funkciją iki 1 mėnesio, tada atsiranda negrįžtamų pokyčių. Todėl kuo greitesnis tinklainės išsiskyrimas, tuo labiau tikėtina, kad bus išsaugotas regėjimas.

Paskelbė: 2012 m. Kovo 05 d. 16:13:23

[94] Sveiki, aš turėjau operaciją, susijusią su viršutinės akies dalies atsiskyrimu, pumpuojamu silikonu, po 3 mėnesių. pašalintas silikonas, pumpuojamos dujos. Kadangi dujos, išsibarstę aplink akies pakraštį, iškraipomos tamsių bangų formos ne visada, tik tada, kai akis yra įtempta (dėmesio objektas). Taip pat buvo veikianti žemesnė dalis. Vizija -5 po 1-osios operacijos šiek tiek pablogėjo. Gydytojas sakė, kad reikia stebėti būklę, sakė ne daugiau, bet sukrėtė galvą. Kokios yra mano galimybės ne akli?

Paskelbė Алексей Paskelbta 2012.08.12 16:19:25

[95] Žinoma, yra tikimybė. Reguliariai parodykite save ir darykite viską, ką nurodys jūsų chirurgas (kuris, tikėkite, nori, kad atsigaivintumėte, ne mažiau nei tavo, nepaisant žodžių stokos).

Paskelbta: 2012.12.12 17:03:36

[96] Sveiki, turėjau tinklainės atskyrimo operaciją. Aš esu medžio dailininkas pagal profesiją, ar galėčiau dirbti vėliau savo profesijoje?

Paskelbė: edita Paskelbimo data: 2012-12-18 14:27:11

[97] Tai įmanoma, jei galima išvengti svorių kėlimo ir reikšmingo fizinio krūvio.

Paskelbė moderatorius Paskelbta 2012.12.19 12:23:13

[98] Sveiki, turiu tinklainės atsilimimą nuo 11 iki 16 val., Dvi pertraukos, prieš dvi savaites turėjau darbą su CV + subretinalinių skysčių nutekėjimo + creopexy. Po operacijos tamsi uždanga pasikeitė į šiek tiek gelsvą tašką ir regos iškraipymus toje vietoje, kur ji paliko, atsirado putojantis taškas ir mirksi apskritimai, iš -8 regėjimas tapo -13. Simptomai nepasileidžia, ar tai normalu, ir kada turėtų būti patobulinimų? Chirurgas sakė ateiti tik per mėnesį. Tai turėtų būti išnagrinėta anksčiau.

Paskelbė: svechkar Parašytas: 2013-04-01 20:44:57

[99] didinimas miopija laipsnį yra susijęs su kaitos, dėl chirurgijos, akių geometrijos - apskrito įspaudimo udineniyu veda į anteroposterior ašyje akimi. Kiti jūsų aprašyti skundai gali būti normalus pooperacinio laikotarpio požymis ir nerodyti rimtos patologijos. Bet kokiu atveju jų reikšmė gali būti nustatyta tik atliekant vidinį egzaminą.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2011-08-01 15:47:14

[100] Laba diena, buvo nustatyta, kistoobraznaya nedidelį naviką į kairės akies šalia tinklainės prieš mėnesį, sakė, kad ji buvo šiek tiek pervargęs tinklainė, padarė supjaustyti akis ir atnešė vaistą, tada dar gydosi injekcijas. Pasakyk man, ar tai galima padaryti fitnes? Aš negaliu paklausti gydytojo, nes operacija buvo atlikta kitame mieste. Ačiū

Paskelbė: Ilona Paskelbta: 2013-09-01 14:47:42

[101] Be "akis į akį", tokios rekomendacijos nėra iš esmės pateiktos, ypač jūsų atveju - nežinant konkrečios diagnozės ar atlikto gydymo. Sprendimas dėl fizinės veiklos galimybės yra jūsų.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-01-11 18:00:39

[102] Jo tėvas turėjo kairiojo akies tinklainės atskyrimo operaciją, jis 3 mėnesius ėmė silikoną, vakar 30.01. 2013 pašalintos silikono domisi šiuo klausimu prie Nebo buvo akys mato vargšų, nei su silikonu ir geltonos otenkom (kodėl geltona?) Ir viršuje pjūklų kalnuose oshinku Chernen'kii (gydytojas sakė, kad UTB oro, kad jis turėtų rasosatsya), o kitas ne Nebo 3 minkymo, kai jis buvo silikono, kai ieškote jos sveikos dešinės akies ant raidės jie turėjo dvoyatsya (jis sako, kad viršutinis ir į dešinę (arba į kairę nepamenu tiksliai) buvo labai neramu, kad gali sutrikdyti sveiką akį tai įmanoma?

Posted by: delawarko Paskelbta: 2013-01-02 3:14:23

[103] Tinklainės atsiskyrimo chirurgija neturi įtakos sveikai akiai. Gimdymo jausmas yra greičiausiai dėl raumenų disbalanso, kuris dažnai būna po operacijos. Laikui bėgant oro burbulas ištirps. Dėl kitų skundų geriau pasitarti su savo gydytoju, kuris žino apie akių būklę ir operacijos ypatumus.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-03-02 21:20:05

[104] Gera popietė! 12/01/12 mano vyras turėjo operaciją dėl viso tinklainės atskyrimo su vožtuvo plyšimu 11 val. Jis buvo atsiųstas selikon. Dažnai pasikonsultavęs jis griežtai laikėsi visų gydytojų rekomendacijų. Vakar, 13/01/09, buvo atlikta antroji operacija, skirta silikonui išgauti. Viskas atrodė sėkmingas, tačiau šiandieninio ryto tyrimo metu oftalmologui neleidžiama grįžti namo iš ligoninės ir jam buvo pranešta, kad objektyvo drumstis. Kodėl taip galėjo atsitikti? Anksčiau tokia problema, atrodo, nebuvo, nes ji niekada nebuvo išreikšta. Ačiū iš anksto už jūsų atsakymą.

Paskelbė: Tatyana Paskelbta 2013-10-02 13:22:51

[105] Pasak įvairių autorių, katarakta, po vitrectomijos ir stiklakūnio ertmės tamponados su silikono aliejumi, vystosi 20-100% atvejų. Tai yra vadinamoji. sudėtinga katarakta.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-02-10 17:50:00

[106] 2011 m. Balandžio 14 d. Mano dukra atvyko į Maskvos akių mokslinių tyrimų institutą. bol jiems. Helmholtz su OI proliferacinės diabetinės retinopatijos, 3-4 gliozės, traukos tinklainės atsiskyrimo diagnozu. O.Z. Vis OD = 0,01NK OS = 0,05 sf-1,5 D = 0,1 nk. OD chirurginis gydymas pripažintas neaktyvus. 27.04.11 Predoper. paruošimo-anti-VEGF terapija; 04.05.11 operacija OS užpakalinės vitrektominis uždarytas Tarpinė suma, membranopiling, Baigti otamponada PFOS; 11.05.11 OS lensectomy operacija implantuojant IOL 20 + OT, patikslinimas stiklakūnio ertmė vidurius retinotomy, endotamponada 1300 cSt silikoninė alyva. Šiuo metu akis nemato. Filmas buvo suformuotas ant objektyvo. Dėl to, kad lazeris yra tvirtas, jis nesibaigia. Silikonas turime 2 metus. Chirurgas mums pasakė: laukti naujų technologijų. Aš daugiau negaliu jums padėti. Ką turėtume daryti? Kam kreiptis dėl ekspertų pagalbos? Tinkama akis bet kuriuo metu gali likti akli. Ir dabar operuota akis niekam nieko nekyla. Pagalba Mergaitė yra tik 25 metai!

Paskelbė: golubcova.anton Paskelbta: 20.02.2013 21:31:07

[107] Jei negalima atlikti lazerio skilimo skaidrumo užpakalinėje kapsulėje. tada operacija gali padėti. Negalima nieko pažadėti in absentia, nežinant, kodėl jums neleidžiama operacija, bet galite pabandyti pasikonsultuoti su mūsų pagrindine organizacija, Maskva, ar atvykti pas mus.

Paskelbiau: 2012-02-22 15:44:04

[108] Sveiki! Radau retishki akių atšaką. Jie sakė, kad aš padarysiu episkleralą. Paaiškinkite, prašau, šios operacijos esmė ir kiek regėjimo pablogėsite?

Posted by: gulshat Parašytas: 2012-02-25 8:43:18

[109] Bet kokios tinklainės atskyrimo operacijos tikslas yra priartinti atskirtą tinklainę prie pigmento epitelio. Kai ekstrakcinis užpildymas pasiekiamas sukuriant scleros įtempimo vietą. Tokiu būdu, dėl to, kad sukurta depresijų veleno yra užblokuotas tinklainės pertraukas ir sukauptą po tinklainės skystis, palaipsniui absorbuojamas pigmentinio epitelio ir gyslainės kapiliarų.

Pooperaciniu laikotarpiu regimosios funkcijos atstatomos palaipsniui per kelis mėnesius. Pooperacinis regos aštrumas iš esmės priklauso nuo išsiskyrimo trukmės ir jame esančio geltonosios dėmės dalies įtraukimo. Be to, po kelių extrascleral sandarinimo geometrija pokyčiai akies obuolio - padidėjo priekinė-užpakalinė ašis, prie kurios pridėtas nedidelio padidėjimo miopija arba jo laipsnis.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-02-25 21:50:29

[110] Prieš šešis mėnesius turėjau operaciją dėl tinklainės atsiskyrimo, kai galiu miegoti operuojamoje pusėje, kai galiu gerti alkoholį

Posted by: zhanatbest Paskelbta: 2013-02-26 10:53:04

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-01-03 08:40:41

[112] Sveiki, 2008 m. Aš padariau lazerinę krešėjimą dviem akimis, po kokio laikotarpio jis gali būti kartojamas!

Posted by: zhanatbest Parašytas: 2012-03-01 14:17:03

[113] Jei reikia, lazerio koaguliaciją galima pakartoti dieną po procedūros, o po daugelio metų. Kai kuriais atvejais tai apskritai nereikalinga. Nustatymus nustato lazerinis chirurgas, ištyręs dugnį.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 03/03/2013 22:52:54

[114] Prieš šešis mėnesius turėjau operaciją dėl tinklainės atsiskyrimo, ar galima atleisti hantelius ir kokį svorį.

Posted by: zhanatbest Paskelbta: 03.03.2013 19:24:22

[115] Šiuo atžvilgiu jums geriau pasikonsultuoti su savo gydytoju: yra atvejų, kai energijos sunaudojimas ir svorio kėlimas yra visiškai draudžiami.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 03/03/2013 20:58:11

[116] Prieš šešis mėnesius įvyko tinklainės atskyrimo operacijos, kiek laiko galėjau žiūrėti televizorių, kiek laiko galėčiau dirbti kompiuteriu ir ar galėčiau plaukti.

[117] Televizijos programų žiūrėjimas ir darbas kompiuteriu apsiriboja pagrįstais apribojimais - nė vienas iš jų netaptų tinklainės atsiskyrimo pasikartojimu.

[118] Sveiki! 11.02.13 į MNTK juos. Fiodorovui buvo atlikta tinklainės atsijungimo operacija su tamponado silikonu. Iki šios dienos retai lėtai geltonos ir baltos spalvos mirksi aplink periferiją neišnyksta, tačiau keletą kartų nuo periferijos jie pasiekė beveik iki centro. Panašūs, bet išsamesni protrūkiai įvyko per atskyrimą. Regėjimo aštrumas su tik 40% korekcija ir jokio pagerėjimo. Gal tik praeina šiek tiek laiko?

[119] Tai gali būti. Labiausiai tikėtina, kad tai yra kai kurie stiklakūnio ertmės pažeidimai.

Turėtumėte žinoti, kad regėjimo atkūrimo tokiais atvejais prognozė yra labai apribota. Viskas priklauso nuo paveiktos tinklainės funkcinio pajėgumo.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-05-03 23:00:57

[120] 2013 m. Kovo 4 d. Man buvo lazerio įsiskverbimas, kaip ilgai man reikia meluoti, nepalikti namo ir gerti alkoholį.

Posted by: zhanatbest Paskelbta: 2013-03-11 19:54:26

[123] Daugeliu atžvilgių visa tai priklauso nuo akių paraudimo priežasties: konjunktyvitas. blefaritas iridociklitas. sausas akies sindromas. episkleritas. Akies paraudimas yra gana nespecifinis simptomas, atsirandantis įvairiuose patologijose. Visą laiką reikia konsultuotis su akių skausmu.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-03-19 19:31:59

[126] Sveiki, prieš šešis mėnesius turėjau operaciją dėl tinklainės atsiskyrimo, ar galima greitai šokti.

Posted by: zhanatbest Paskelbta: 2013-03-19 20:44:26

[127] Tai įmanoma tik tuo atveju, jei šie jūsų greitieji šokiai nesiejami su krentymo, smūgio į galvą, kūno drebuliu ir aštrių posūkių įvairiomis kryptimis rizika.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-03-22 16:40:16

[128] Sveiki, turėjau mažesnį tinklainės atsilimimą beveik visame apatiniame pusrutulyje su dviem spragas. Prieš mėnesį buvo atlikta Arrugo, ESP, krioetinopatijos ir skleralo punkto operacija. Dabar po to, kai tinklainės edema nužengė centre, atrodo, kad jis sulaužo, kai aš mirksi ir perkeliu savo akis. Gydytojas sako, kad tinklainė yra paprasčiausiai jos viršutiniai sluoksniai yra sulankstyti, ir tai praeis. Ar galiu patikėti tai? Aš taip pat jaučiu jausmą, kad mano širdis plūdo iš mano širdies, net vaizdas šiek tiek traukia. Gydytojas sako, kad tai yra, nes aš daug meluoju. Kas tai gali būti?

Posted by: kyrnosaya Parašytas: 20.03.2013 14:36:49

[129] 1. Tai įmanoma. Skirtingo sunkumo tinklainės sulankstyti gali būti po operacijos.

2. Jūs galite turėti nervų erkę. Chirurgija tinklainės atsiskyrimui yra didelis stresas. Viską daugiau, išvengti konfliktų. Na padeda dažnai mirksėti.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2012-03-22 16:40:33

[130] Sveiki. Prieš pusantrų mėnesių jie sukūrė vitrectomy ir pristatė silikoną. Šiandien siūloma pašalinti silikoną. Ar tai per anksti?

Paskelbė: Сергей12 Paskelbta: 2012-03-25 16:54:27

[131] Aš nežinau. Paskutinį terminą nustato gydantis gydytojas, pasverdamas skalių mastą tik jam žinomą informaciją apie jūsų atsitraukimo pavojų.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-03-26 22:32:57

[132] Ir papasakok man, prašau, buvo nedidelis grynasis atskyrimas. kairės akys (nuo 2 iki 11) - operacija buvo atlikta greitai, praėjus 5 dienoms po pradžios. Po operacijos (vitrectomy, silikonas), akis mato centre, šalia nosies, žemiau, jis aiškiai mato, kur jis buvo prapūsta (ir prieš operaciją tamsi vieta). Likusi dalis yra kažkaip ne labai. Ir perėjimas nuo SEE į BŪTINA būti sklandus. Ir nematomumo zonos nėra juodos, bet šviesiai pilkos arba kažkas. Tai yra, man patinka šviesa, kurią juos matau. Nors nematau kairiojo kampo. Po operacijos taip pat yra daug uždegimo vietų. Priežastis nėra aiški. Tomografija suteikia nervų atrofiją. Aš labai parašiau, atsiprašau. Jei galite apibūdinti bet kokias perspektyvas, parašyk.

Paskelbė: Сергей12 Paskelbta: 2013-03-30 20:36:32

[133] Tai atrodo kaip tam tikras nelygumus stiklakūnio kūno ertmėje. Tikimės, kad po silikono aliejaus pašalinimo padėtis pagerės.

Atrofiniai regos nervo pokyčiai turėtų būti gydomi konservatyviai (vaistams, pagerinantiems trofizmą ir nervų audinių laidumą, magnetinį ir elektrinį stimuliavimą).

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-03/31 10:42:58

[134] Sveiki. Turiu tinklainės atsiskyrimą su daugybe pertraukų. Silikonas stovėjo šiek tiek daugiau nei metus. 2013 m. Sausio mėn. Prasidėjo silikono atmetimas, antrinė katarakta ir antrinė glaukoma. Akies patinimas ir veidas. Turėjo operaciją. Iš dalies pašalintas silikonas. Bet dabar skausmas vėl prasidėjo, labai stiprus. Slėgis buvo 27. Apibrėžtas uždegimas. Dar kartą uždėkite blokadą ir smūgį akyje. Ar man reikia gydymo? Akis jau aklas, aš mačiau tik ryškią šviesą, aš jau nekalbu į mano regėjimą. Bet skausmas yra pavargęs. Vis dar laikydamasi 37,4 temperatūros, ji gali nuo akies? Nėra šalta.

Posted by: olka-ya81 Posted on: 2013-03-31 11:08:05

[135] Kai kuriais atvejais galima atlikti lazerio operaciją, mažinančią akispūdį, siekiant sumažinti skausmą ir išlaikyti akį kaip organą. Tai yra vadinamoji. LCFC - lazerinis ciklo fotokoaguliacija. Galite kreiptis į mūsų kliniką. Kūno temperatūros padidėjimo negalima pašalinti akis - tai įmanoma.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-03-04 22:33:42

[138] Sveiki. Gal ne klausimas, atsiprašau. Tėvas buvo diagnozuotas tinklainės atsiskyrimo prieš pusantrų mėnesių. Kvotos operacija numatyta kitais metais. Ar toks ilgas laukimas paveiks operacijos rezultatus? Gal turite užregistruoti operaciją už mokestį? Akis beveik nemato. Ačiū

Paskelbė: Krolya Paskelbta 2013-04/17 18:59:13

[139] Tinklainis atsiskyrimas yra labai rimta patologija. Sėkmingas chirurginio gydymo rezultatas labai priklauso nuo operacijos trukmės - anksčiau, tuo palankesnė prognozė. Praėjus vienam mėnesiui nuo tinklainės išsiskyrimo egzistuoja negrįžtami pokyčiai, mirtingi nervų ląstelės ir regėjimas prarandamas negrįžtamai. Palaipsniui tinklainė pakeičiamas jungiamojo audinio, kuris neveikia regos funkcijų. Laukdami tokios ilgos operacijos, jūs rizikuojate visiškai prarasti regėjimą.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta 2013-04-18 11:54:28

[140] Sveiki. 03 04,2013 turėjo operaciją dėl tinklainės atskyrimo, jie buvo siurbiami silikonine alyva 1300 m., Po to, kai žaizda buvo dešinės akies skleras, papasakok man, kaip elgtis kasdieniame gyvenime. Ačiū

Paskelbė: Andres74 Paskelbta 2013.04.23 06:35:27

[141] Tokie klausimai dažniausiai aptariami gydytojui išleidimo dieną arba pacientui pateikiamas specialus įrašas kartu su išrašymo išrašu. Paprastai tokios rekomendacijos yra individualios ir priklauso nuo tinklainės būklės. chirurginio gydymo apimtis ir tolesnė medicininė taktika. Iki kito gydytojo egzamino, kuriame galite paaiškinti reabilitacijos laikotarpio savybes, aš galiu patarti šiais būdais: nevarginkite akių ir nespauskite jo, nekelkite svorio, nevažiuokite tol, kol jūsų akis negydys, nepradėsite pertraukų žiūrėdami televizorių ar skaitydami nustatytas akių lašų įkvėpimo būdas.

Paskelbė: moderatorius Paskelbė 2013-04-26 01:30:18

[142] gera popietė! 2012 m. Spalio 2 d. Lazeris suglaudė, nes abiejose akyse buvo pastebėta daugybė tinklainės pertraukų. Aš turiu vidutinio sunkumo trumparegystę -5. 0 abiem akimis. Gydytojas rekomendavo riboti fizinę būklę. įkelti ir keisti darbus (aš esu siuvėjas). Dabar aš esu namų šeimininkė, bet mano vardas yra labai svarbus darbas. Klausimas: Ar aš atsinaujinsiu dėl siuvimo pasikartojimo? Kokia yra regėjimo praradimo tikimybė apskritai? Ačiū iš anksto, Olga, 42 metai.

Posted by: olga1971 Paskelbta 2013-04-26 12:34:49

[143] Iš esmės, aukštos kokybės lazerio tinklainės koaguliacija gali leisti jums grįžti į jūsų darbą. Tačiau man sunku įvertinti padėtį in absentia ir pažadėdamas, kad dirbate siuvimo mašinoje, jūs neturite jokių komplikacijų.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta 2013-04-30 14:09:48

[144] Prašau pasakyti, kad aš turėjau operaciją atkurti tinklainę, prieš savaitę įvedant silikoną, ar galiu vairuoti automobilį?

Paskelbė: gerich Paskelbta: 2013-05-04 15:19:50

[145] Geriau susilaikyti nuo vairuojant automobilį, kol akis visiškai išgydoma (3-4 savaites). Be to, nepamirškite apie važiavimui reikalingą regėjimo aštrumą: geresnė akis be akinių, akinių ar kontaktinių lęšių yra ne mažesnė kaip 0,6, o blogiausio regėjimo aštrumo akys ar kontaktiniai lęšiai yra 0,2.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta 05/05/2013 22:58:19

[146] 02.102.12 buvo atlikta tinklainės atskyrimo operacija. Po operacijos šios akies regėjimas yra 0,02, o korekcija - 0,1. Dabar akis pradėjo matytis blogiau, vystosi katarakta. Ar galima nuimti objektyvą, jei akyje yra daugiau dujų likučių?

Posted by: Hellga Parašytas: 2013-05-07 15:46:16

[147] Tai įmanoma, tačiau atrodo, kad dujos stiklakūnio ertmėje jau nebėra: kaip taisyklė, ji išsilygina per kelias savaites.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-05-08 21:54:46

[148] Sveiki! Balandį aš atlikau chirurginį tinklainės atsiskyrimo gydymą viršutinėje išorinėje kvadrato dalyje. Po Victectomy, endozolerio koaguliacijos ir PFOS injekcijos (balandžio 16 d.) Akys matė gana gerai 2,5 dienos. Po to, kai balandžio 19 d. Pakeitus PFOS dujomis, padidėjo intraokulinis spaudimas, o po to buvo atliktas papildomas deginimas. Nuo balandžio 26 d. Iki šios dienos išleidimo momento akyje yra stiprus drumstumas, matymo lauko centre yra aklas. Egzaminų metu gydytojai pažymi, kad dujų pakeitimas akispūdžiu, įprasta pooperacinė tinklainės būklė ir nedidelis lęšio peršvietimas, netrukdantis apžiūrėti tinklainę. Ar tokį reikšmingą opalumo trūkumą, kai centre nutrūksta regėjimas, gali sukelti padidėjęs akispūdis per dujų tamponadą?

Paskelbė: Boris76 Parašytas 2013-05-12 22:47:19

[149] Sunku pasakyti. Staigus akispūdžio padidėjimas daugeliu atvejų, pvz., Esant ūminiam glaukomos atakoms, gali sumažinti regėjimą ar net visiškai prarasti. Galbūt jūsų skundai yra iš dalies dėl objektyvo debesės ir tinklainės funkcinės būklės.

[150] 2006-06-06 Buvo atliekamas episkleralas (2-4 valandos) + uždaroji tarpinė vitrectomija su virtualaus ertmės tamponadu su dujomis. diagnozė. Operacinė kairiojo akto išsiskyrimo funkcija. Dujų tamponado stiklakūnio ertmė kairėje akies.

Vospos: Kaip skolos turėtų būti nukreiptos žemyn? Ir ką reikėtų pamatyti?

Posted By: olga010492 Parašytas: 2013-05-17 15:12:54

[151] Žinoma, šie klausimai turėtų būti kreiptis į gydytoją, kuris turėjo informuoti jus apie pooperacinio laikotarpio savybes.

Kai dujos ištirpsta (iki 14 dienų), viršutinė lauko dalis pradeda šviesti, ir jūs galite pastebėti "medijos atskyrimo lygį", kuris pakeičia padėtį priklausomai nuo galvos judesio. Be to, po 10-12 dienų po operacijos, kai dujų kiekis akyje išlieka mažesnis kaip trečdalis stiklakūnio ertmės tūrio, vienas visas akies burbulas gali suskaidyti į keletą burbuliukų, dėl kurių gali atsirasti "plaukiojanti migla".

Paprastai pirmas kelias dienas, ty po savaitės po operacijos, reikia laikytis pozicijos žemyn. Jūsų chirurgas gali turėti skirtingą nuomonę iš manęs apie tai.

Paskelbė: moderatorius Paskelbta: 2013-05-18 10:40:05

Google+ Linkedin Pinterest